Лекції Мирона Кордуби в Українському таємному університеті у Львові(1921–1925) в контексті тогочасних циклографічних видань вищої школи - Кульчицька, Т. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Розглядається роль М. Кордуби у створенні та діяльності Українського таємного університету у Львові. Обґрунтовано необхідність видання університетських лекцій на ротаторі невеликими тиражами для поширення між студентами. Звернено увагу на діяльність М. Кордуби як куратора органу студентів-істориків “Історичний вістник”. Лекції Кордуби розглядаються у контексті видань інших вищих шкіл, зокрема Українського університету в Празі, Української Господарської академії в Подєбрадах, університету в Кам’янці-Подільському. Рассматривается роль М. Кордубы в создании и деятельности Украинского тайного университета во Львове. Обоснована необходимость издания университетских лекций на ротаторе небольшими тиражами для распространения среди студентов. Обращено внимание на деятельность М. Кордубы как куратора органа студентов-историков “Історичний вістник”. Лекции Кордубы рассматриваются в контексте изданий других высших учебных заведений, в частности, Украинского университета в Праге, Украинской Хозяйственной академии в Подебрадах, университета в Каменец-Подольском. Myron Korduba’s role in creation and activities of Ukrainian secret University in L’viv is examined. Necessity of mimeograph small editions of University lectures for distribution between students is grounded. Attention is payed to activity of M. Korduba as a tutor of Istorychnyi Vistnyk — an organ of studens of history. The lectures of Korduba are examined in the context of editions of other higher educational institutions, in particular of Ukrainian University in Prague, Ukrainian Economic Academy in Poděbrady, University in Kamianets’-Podils’kyi.