Богдан Заклинський і учительський видавничий процес у Галичині 20–30-х рр. ХХ ст. (із матеріалів родинного архівного фонду Заклинських у відділі рукописів Львівської наукової бібліотеки ім. В. Стефаника НАН України) - Домбровська, Є. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
На матеріалах листування громадського діяча і педагога Богдана Заклинського з галицькими учителями-письменниками: Михайлом Тараньком, Миколою Матвійчуком, Григорієм Гануляком, Олена Кисілевською, Петром Кривоносюком, Володимирою Жуковецькою та іншими, яке зберігається у родинному архівному фонді Заклинських у відділі рукописів ЛНБ ім. В. Стефаника НАН України, прослідковується проблема видання творів учителів-письменників Галичини у 20–30-ті роки ХХ ст. На материалах переписки общественного деятеля и педагога Богдана Заклинского с галицкими учителями-писателями: Михаилом Тараньком, Николаем Матвийчуком, Григорием Гануляком, Еленой Кисилевской, Петром Кривоносюком, Владимирой Жуковецкой и другими, которая сохраняется в семейном архиве отдела рукописей ЛНБ им. В. Стефаника НАН Украины, прослеживается проблема издания произведений учителей-писателей Галичины 20–30-х гг. XX ст. Materials of correspondence of public figure and teacher Bohdan Zaklyns’kyi with Halychyna teachers and writers (Mykhailo Taran’ko, Mykola Matviychuk, Hryhoriy Hanulyak, Olena Kisylevs’ka, Petro Kryvonosyuk, Volodymyra Zhukovets’ka et al.) kept in the Zaklyns’kyi family archival fond in the Manuscript Department of L’viv Stefanyk Scientific Library, are used to follow the problem of edition of works of Halychyna teachers and writers in 1920-30-s.