Культурна спадщина козацької доби села Покровського Нікопольського району Дніпропетровської області - Жуковський, М.П. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті стисло викладено обставини заснування Нової Запорозької Січі (1734–1775 рр.), її планувальну структуру, пошук, дослідження й увічнення її культурної спадщини в XIX–XX ст., встановлення літочислення села Покровського. Статья кратко описывает обстоятельства основания Новой Запорожской Сечи (1734–1775 гг.), ее планировочную структуру, поиск, исследования и увековечивания её культурного наследия в XIX–XX ст., установления летоисчисления села Покровского. The article briefl y describes the circumstances of the founding of New Sich (1734–1775.), its planning structure, search, research and perpetuation of cultural heritage in the XIX–XX centuries, establishing chronology of village Pokrovske .