Теоретичні основи дослідження архітектури Гетьманщини - Вечерський, В.В. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена сучасним теоретичним підставам наукових досліджень історії архітектури України XVII–XVIІI ст. Проаналізовано основні концептуальні підходи, виділено перспективи подальших розвідок у даному напрямі. Статья посвящена современным теоретическим основаниям научных исследований истории архитектуры Украины XVII–XVIII вв. Проанализированы основные концептуальные подходы, выделены
перспективы дальнейших исследований в данном направлении. Article is devoted to modern theoretical bases of research the history
of architecture in Ukraine XVII–XVIII centuries. The basic conceptual
approaches selected for further research in this area.