З історії єврейського молитовного дому у Глухові - Шишкіна, Ю.А. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті аналізується проблема концентрації єврейського населення у містечках в межах смуги осілості кінця ХІХ – початку ХХ ст. та створення умов для реалізації відправлення їх культових потреб. На основі архівної джерельної бази виокремлені питання вирішення даної проблеми у м. Глухові. В статье анализируется проблема концентрации еврейского населения в городах в пределах черты оседлости конца XIX – начала ХХ в., а также создание условий для реализации отправки их культовых нужд. На основе архивных источников обозначены вопросы решения данной проблемы в Глухове. In article the problem of concentration of the Jewish population in the cities within the pale of settlement of the end of XIX – the beginning of the ХХth century, and also creation of conditions for realization of sending their cult needs is analyzed. On the basis of archival sources questions of the solution of this problem in Hlukhiv are designated.