Історія дослідження глиняного посуду києво-руської доби на території України - Троцька, В.І. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті подано огляд праць, пов’язаних з вивченням глиняного
посуду доби Київської Русі з території України. Особливу увагу звернено
на видання, в яких досліджувалося питання технології виготовлення
та функціонального призначення посуду. В статье представлен обзор работ, связанных с изучением
глиняной посуды эпохи Киевской Руси с территории Украины. Особое
внимание обращено на издания, в которых исследовался вопрос
технологии изготовления и функционального назначения посуды. The article presents a review of works related to the study of pottery
of the era of Kievan Rus from the territory of Ukraine. Special attention is
paid to publications in which we investigated the question of manufacturing
technology and functional purpose of the pottery.