Реконструкція печей XVIII ст. в Будинку митрополита Софії Київської - Абрамова, І.В. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена реконструкції печей XVIІI ст., здійсненій
під час ремонтно-реставраційних робіт 2005–2008 рр. в пам’ятці архітектури XVIIІ – початку ХХ ст. Будинку митрополита Національного заповідника «Софія Київська». Розкривається наукове
обґрунтування реконструкції, подається інформація про авторів
та виконавців відтворених печей в приміщеннях першого поверху. Статья посвящена реконструкции печей XVIII ст., осуществленной во время ремонтно-реставрационных работ 2005–2008 гг. в памятнике архитектуры XVIIІ – начала ХХ ст. Доме митрополита Национального заповедника «София Киевская». Раскрывается научное обоснование реконструкции, подается информация об авторах и исполнителях воссозданных печей в помещениях І этажа. The article is devoted to the reconstruction of furnaces of the XVIII
century committed during restoration works carried out in 2005-2008 in a
monument of architecture XVIII – early. XX century Metropolitan’s Residence
of the National Reserve «Sophia». Disclosed Scientific substantiation
of reconstruction, contains information about the authors and performers
played stoves in the rooms of the first floor.