Археологічні експерименти на базі центру експериментальної археології НКМ ім. І.Г. Спаського та НДУ ім. М. Гоголя - Кедун, І.С.; Прудько, В.О. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена напрямкам діяльності центру експериментальної археології Ніжинського краєзнавчого музею імені І.Г. Спаського та Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Автори даної розвідки окремо зупиняються на вже проведених експериментах та їх значенні у справі популяризації історії серед
мешканців м. Ніжин та його гостей. Статья посвящена направлениям деятельности центра экспериментальной археологии Нежинского краеведческого музея имени И.Г. Спаского и Нежинского государственного университета имени
Николая Гоголя. Авторы данного исследования отдельно останавливаются на уже проведенных экспериментах, а также их значении в деле популяризации истории среди жителей и гостей г. Нежин. The article is devoted to activities of the center of experimental archeology
of named Nizyn local museum named after I.H. Spasskyi and
Nizhyn State University named after M. Hohol. The authors of this intelligence
alone stop to have conducted experiments and their meaning in
the case of popularizing history among residents of Nizhin and his guests.