Видавничий репертуар Львівської наукової бібліотеки ім. В. Стефаника НАН України (1940–2008): еволюція ідеологічної парадигми - Пономаренко, М. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Охарактеризовано видавничий репертуар Львівської наукової бібліотеки ім. В. Стефаника НАН України впродовж усієї історії її існування з урахуванням впливу ідеологічних чинників на формування тематики та типології видань, змін у принципах підбору автури залежно від політичних змін у державі. Особливу увагу приділено добі незалежності України. Перелічено найяскравіші персоналії, причетні до редакційно-видавничої діяльності бібліотеки. Изучается издательский репертуар Львовской научной библиотеки им. В. Стефаника НАН Украины на протяжении всей истории её существования. С учётом влияния идеологических факторов на формирование тематики и типологии изданий, изменений в принципах подбора авторов в зависимости от политических изменений в государстве. Особое внимание уделяется периоду независимости Украины. Перечислены наиболее яркие персоналии, причастные к редакционно-издательской деятельности библиотеки. The publishing repertoire of L’viv Stefanyk Scientific Library is described during all periods of its existence taking into account influence of ideological factors on formation of editions’ subject and typology, changes in principles of author selection depending on political changes in the state. The special attention is payed to the period of independent Ukraine. The brightest personalities participating in Library’s editorial and publishing activities are named.