Справа про підтвердження дворянства генерального обозного Війська Запорозького Якова Юхимовича Лизогуба - Міден, Е.Л. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті йдеться про підтвердження дворянства генеральним обозним Війська Запорозького Я.Ю. Лизогубом у 1731–1733 рр. Проаналізовано текст грамоти на дворянство канівському полковнику Я.К. Лизогубу 1667 р. та спростовано відомості щодо нобілітації роду Лизогубів польським королем Яном ІІ Казимиром. В статье рассмотрено подтверждение дворянства генеральным обозным Я.Е. Лизогубом в 1731–1733 гг. Проанализирован текст грамоты на дворянство каневскому полковнику Я.К. Лизогубу 1667 г., а также опровергнута информация о нобилитации рода Лизогубов польским королем Яном ІІ Казимиром. The article considers the confirmation of nobility by the General- Quartermaster Yakiv Yu. Lyzohub in 1731–1733. It has been analyzed the text of a charter of ennoblement (1667) to Kanivian Polkovnyk Yakiv K. Lyzohub and refuted information about the ennoblement of Lyzohub’s family by Polish king John II Casimir.