Стратегические перспективы использования ГИС технологии для создания интегрированной антарктической геобазы научных данных - Серединин, Е.; Моргун, С.; Куренков, В.; Таширев, А.; Кобзарь, Л. (Український антарктичний журнал, 2009)
У доповіді подано стратегічні перспективи використання ГІС технології для створення інтегрованої геобази наукових даних, яка проектується на основі багаторічних напрацювань в галузі автоматизації обробки інформації в Національному антарктичному науковому центрі МОН України (НАНЦ). Показано, що дане рішення є ефективним та своєчасним, відповідає світовим стандартам збирання, обробки та презентації наукових даних.Ключові слова: ГІС-технологія, Геобаза, ArcGIS, Серверні технології. В докладе представлены стратегические перспективы использования ГИС технологии для создания интегрированной геобазы научных данных, проектируемой на основе многолетних наработок в области автоматизации обработки информации в Национальном антарктическом научном центре МОН Украины (НАНЦ). Показано, что данное решение эффективно, своевременно, соответствует мировым стандартам сбора, обработки и презентации научных данных. Strategic prospects use GIS technologies are presented in report for making integrated geodatabase of scientific data, designed on base of the lifelengths operating in the field of automations of the information handling in National antarctic scientific centre MES of Ukraine (NASC). It is shown, that given decision effectively, in good time, corresponds to the world standard of the collection, processing and presentation of scientific data.