До історії заснування бібліотеки Станиславівської капітули (публікація архівного документа відділу рукописів Львівської наукової бібліотеки ім. В. Стефаника НАН України) - Сеник, Я. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Розглянуто розпорядження-дарчу Андрея Шептицького, Митрополита Галицького і Архиєпископа Львівського, від 12 квітня 1901 р. про передачу зібраної ним книгозбірні Станиславівській капітулі, відпис якого зберігається у відділі рукописів, детально описано умови передачі і зберігання книг, особливу увагу звернено на важливість її служіння духовним потребам єпархії (вимоги до зберігання, правила каталогування, випозичення, обов’язки бібліотекаря та користувачів і т. п.). Рассмотрено распоряжение-дарственную Андрея Шептицкого, Митрополита Галицкого и Архиепископа Львовского, от 12 апреля 1901 г. о передаче собранной им коллекции книг Станиславовской капитуле, копия которой хранится в отделе рукописей, детально описаны условия передачи и хранения книг, особое внимание обращено на важности ее служения духовным потребностям Епархии (требования к хранению, правила каталогизации, одалживания, обязанности библиотекаря и пользователей и т. п.). The article deals with the Donation Act of April 12, 1901 by Andrei Sheptyts’kyi, Metropolitan of Halychyna and Archbishop of L’viv, about the transmission of book collection to Stanisławów Diocese. The duplicate of the Act is kept in the Manuscript Department. The terms of handover and storage of books are described in detail by the Act, special attention is paid to importance of its service to spiritual necessities of the Diocese (requirements to repository, cataloguing rules, conditions of book loan, duties of librarians and users, etc.).