Старшинські і козацькі домогосподарства у соціальній топографії Батурина другої половини XVIII ст. (За матеріалами Румянцевського опису) - Саєнко, Н.А. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті на основі даних Румянцевського опису Лівобережної
України 1765–1769 рр. розглядається розміщення старшинських і
козацьких домогосподарств у міському просторі Батурина. З’ясовуються особливості забудови дворів. В статье на основании данных Румянцевской описи Левобережной Украины 1765–1769 гг. рассматривается расположение старшинских и казаческих домохозяйств в городском пространстве Батурина. Выясняются особенности застройки дворов. At the article we consider petty Officers and Cossack households in
urban space of Baturin on materials of Rumiyantsev inventary of Left-
Bank Ukraine (1765-1769). Features of the yards construction is analyzed.