Ніжинська міська управа: розквартирування та життєзабезпечення військових частин (остання чверть ХІХ – початок ХХ ст.) - Дмитренко, Н.М. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті розглядається діяльність Ніжинської міської управи
в період проведення модернізації міського громадського управління
у відповідності до Городових Положень 1870 та 1892 рр. Приділена
увага аналізу змін в системі життєзабезпечення військових частин
та їх наслідки для міського бюджету. В статье рассматривается деятельность Нежинской городской
управы в период модернизации городского общественного управления в соответствии с Городовыми Положениями 1870 и 1892 годов. Дан анализ изменений в системе расквартирования воинских частей и их последствия для городского бюджета. This article deals with the Nizhyn City Counsil activities in the period
of the pablic management modernization in accordanse with the Municipal
Regulations in the years of 1870 and 1892. The analysis of changes
in the system of military units providing and their consequences for the
City Treasury is given.