Організація окремої поліції в містах лівобережних губерній (1858–1863) - Галь, Б.О. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена організації окремої поліції в містах лівобережних губерній протягом 1858–1863 рр. З’ясовано структуру і штати окремих міських поліцій, принципи комплектування поліцейських чиновників і служителів, елементи поліцейської уніформи. Статья посвящена организации отдельной полиции в городах левобережных губерний в 1858–1863 гг. Определены структура и штаты отдельных городских полиций, принципы комплектования полицейских чиновников и служителей, элементы полицейской униформы. The article deals with the organization of a separate police in the towns of the left-bank provinces during 1858–1863. The structure and staff of separate town police, the principles of manning police officers and ministers, elements of a police uniform are reconstructed.