Освітня діяльність педагогічного музею Глухівського учительського інституту на початку ХХ століття - Снагощенко, В.В. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті розглядаються основні тенденції освітньої діяльності педагогічних музеїв України, характеризується освітня діяльність педагогічного музею Глухівського учительського інституту, її вплив на професійну підготовку майбутніх учителів на початку ХХ століття. З’ясовано основні напрямки роботи та особливості в діяльності зазначеного педагогічного музею. В статье рассматриваются основные тенденции образовательной деятельности педагогических музеев Украины, характеризуется образовательная деятельность педагогического музея Глуховского учительского института, ее влияние на профессиональную подготовку будущих учителей в начале ХХ века. In the article we talk about the main trends of educational activity of pedagogical museums in Ukraine, we characterize educational activity of pedagogical museum in Hlukhiv Teachers Institute and its impact on the professional training of future teachers in the beginning of the twentieth century. We determine the main directions of work, and peculiarities in the activity of the given pedagogical museum.