Розвиток банківської справи на Чернігівщині в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. - Крупенко, О.В.; Сиволожська, К.Ю. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена дослідженню процесу становлення та
розвитку кредитно-банківської системи в Чернігівській губернії
у пореформений період. Автори визначають урядові заходи, які
сприяли модернізації фінансової системи у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Статья посвящена исследованию процесса становления и
развития кредитно-банковской системы в Черниговской губернии
в пореформеный период. Авторы определяют правительственные
меры, которые способствовали модернизации финансовой системы
во второй половине ХІХ – начале ХХ века. The article is devoted to research of process of formation and
development of credit and banking system in the province of Chernihiv
in the post-reform period. The author defines government measures that
contributed to the modernization of the financial system in the second half
of XIX – beginning of XX century.