Деякі аспекти дорадянської історіографії про соціально-економічний розвиток Чернігівської губернії кінця ХІХ – початку ХХ ст. - Крупенко, О.В. (Сіверщина в історії України, 2017)
Охарактеризовані основні напрямки дорадянської історіографії
щодо проблеми соціально-економічного розвитку Чернігівської губернії у пореформений час. До наукового обігу введено низку нових праць. Охарактеризированы основные направления досоветской историографии по проблемам социально-экономического развития Черниговской губернии у пореформенный период. В научный оборот введен комплекс новых работ. The main trends of pre-Soviet historiography concerning the issues
of socio-economic development in Chernihiv province post-reform time
are characterized. A number of new works were included to the scientific
circulation.