«Земский врач» – одна з перших в Україні медичних газет - Нікітін, В.Г.; Терех, М.І. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті розглядається історія виникнення на Чернігівщині першого періодичного щотижневого медичного видання «Земский врач», подається інформація про його засновників – доктора медицини Є.В. Святловського і відповідального секретаря, лікаря В.В. Шеболдаєва. В статье рассматривается возникновение на Черниговщине первого периодического еженедельного медицинского издания «Земский врач», даётся информация о его основателях – докторе медицины Е.В. Святловском и ответственном секретаре издательства, враче В.В. Шеболдаеве. In the article an origin of the first periodic, weekly medical edition «Zemstvo doctor» in Chernihiv region, and his founder of doctor of medicine Ye.V. Sviatlovskyi and responsible secretary of publishing house of doctor V.V. Sheboldaiev is exemined.