Початки української етнокартографії (друга половина ХІХ ст.) - Падюка, Н. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Досліджуються перші етнічні карти українських земель, створені у другій половині ХІХ ст. вітчизняними вченими. Подається опис українських етнічних меж, зображених на згаданих картах. Визначається їхнє наукове значення. Исследуются первые этнические карты украинских земель, созданные во второй половине ХІХ ст. отечественными учёными. Подано описание украинских этнических границ, изображенных на упомянутых картах. Определено их научное значение. The first ethnic maps of Ukrainian lands created in the second half of the 19th c. by national scholars are examined. Description of Ukrainian ethnic boundaries depicted in the mentioned maps is presented. Their scientific importance is indicated.