Соціальні видатки у бюджеті міського самоврядування Чернігова 1905–1907 рр. - Шара, Л.М. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена одному з важливих напрямів господарювання міського самоврядування Чернігова – соціальній сфері. Йдеться про видатки з місцевого бюджету на розвиток освіти, утримання лікарні, забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у губернському центрі. Статья посвящена одному из важных направлений в хозяйствовании городского самоуправления Чернигова – социальной сфере. Рассказывается о расходах из местного бюджета на развитие образования, содержание больницы, обеспечение надлежащих санитарно-гигиенических условий в губернском центре. The article is devoted to one of the important areas in the management
of Chernihiv city government – the social sphere. Expenses from
the local budget on the development of education, maintenance of hospitals,
and provision of hygienic and sanitary conditions in the provincial
center are under consideration.