Внесок В.В. Кочубея (1825–1879) в культурний та промисловий розвиток села/містечка Дубовичі - Іванченко, Л.А. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті представлено частину відомого нам внеску одного
з членів родини Кочубеїв – Василя Васильовича (30) (1825–1879) у
розвиток культури, освіти, релігії, промисловості та громадського
життя села Дубовичі Глухівського повіту Чернігівської губернії.
З’ясовано, що завдяки його старанням с. Дубовичі у 1853 р. отримало статус містечка. В статье излагается часть известного нам вклада одного из
представителей семьи Кочубей – Василия Васильевича (30) (1825–
1879) в развитие культуры, образования, религии, промышленности
и общественной жизни села Дубовичи Глуховского уезда Черниговской
губернии. Установлено, что благодаря его стараниям Дубовичи в 1853 г. получили статус местечка. The article presentsa part of the contribution of one of the members
of the Kochubey family – Vasyl (30) (1825–1879) in the development
of culture, education, religion, industry and public life of the village
Dubovychi of Hlukhiv County of Chernihiv province. It was found that
due to his efforts Dubovychi in 1853 received the status of town.