Поховальна культура козацької старшини у працях українських істориків другої половини ХІХ – початку ХХ ст. - Попружна, А.В. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті проаналізовано стан наукової розробки поховальної культури соціально-політичної еліти Гетьманщини протягом другої половини XIX – початку XX ст., зокрема висвітлені
характеристики основних складових частин поховальної культури козацької старшини. В статье проанализировано состояние научной разработки
погребальной культуры социально-политической элиты Гетманщины
во второй половине XIX – начале XX вв., а именно выяснены
характеристики основных составляющих частей погребальной культуры казацкой старшины. The article analyzes the scientific development of the funerary
culture of social and political elite of Hetman period in the second half
of XIX – the beginning of the XX century as follows: characteristics
of the main constituent parts of the Cossak nobles funerary culture.