Значення публікацій джерельних матеріалів до біографій українських письменників середини XIX - початку XX ст. на сторінках журналу "Жовтень" (1951-1989) у вивченні літературного процесу - Передирій, В. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Розглядається значення опублікованих матеріалів до біографій у змісті журналу “Жовтень”. Надруковані вперше на сторінках видання художні твори та праці письменників середини XIX — початку XX ст., а також ретроспективні офіційні документи та документи особового походження аналізуються як комплекс історичних джерел. Рассматривается значение опубликованных материалов к биографиям в содержании журнала “Жовтень”. Напечатанные впервые на страницах издания художественные произведения и труды писателей средины ХІХ — начала ХХ ст., а также ретроспективные официальные документы и документы личного происхождения анализируются как комплекс исторических источников. Importance of biographical materials published in Zhovten’ magazine is examined. Literary and other works of writers of the middle of the 19th — beginning of the 20th cc., and also retrospective official and personal documents are analyzed as complex of historical sources.