Матеріально-побутові умови повсякденного життя містян Ніжина періоду хрущовської лібералізації (1953–1964 рр.) - Страшко, Є.М.; Донець, А.О. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена аналізу життєвих стандартів
повсякденності ніжинців у неоднозначну та суперечливу епоху
хрущовської лібералізації. Досліджено умови проживання містян
і купівельну спроможність. Зроблено спробу розкрити їх вплив на
трансформації суспільної свідомості. Статья посвящена анализу жизненных стандартов
повседневности нежинцев в неоднозначную и противоречивую
эпоху хрущевской либерализации. Исследованы условия проживания
горожан и покупательная способность. Сделана попытка раскрыть
их влияние на трансформации в общественном сознании. The article is devoted to the analyze of the living standards in everyday
life of the citizents of Nizhyn in ambiguous and contradictory era of
Khrushchev’s liberalization. The conditions of citizens living and their
purchasing power are reviewed. Their impact on the transformation of
the public consciousness are investigated.