Шостка 1917. Між революцією і переворотом - Кириєвський, В.Д.; Земанек, А.О. (Сіверщина в історії України, 2017)
Вкрай насичений подіями політичного життя виявився для мешканців поселення Шосткинського порохового заводу 1917 рік. Донедавна історія висвічувала минуле однобоко й не завжди об’єктивно.
Лише зараз, завдяки залученню до вивчення тогочасних подій прихованих раніше в архівах документів, вдається впізнати сучасне в далекому складному минулому. Крайне насыщенный событиями политической жизни оказался
для жителей поселения Шосткинского порохового завода 1917 год.
До недавнего времени историки показывали прошлое однобоко и не
всегда объективно. Только сейчас, благодаря привлечению к изучению
тогдашних событий скрытых ранее в архивах документов, удается узнать современное в далеком сложном прошлом. Extremely eventful political life was for the residents of the settlement
of the Shostka Powder Plant in 1917. Until recently, historians have shown
the past one-sidedly and not always objectively. Only now, thanks to the
attraction to the study of the events of the documents hidden earlier in the
archives, it is possible to find out the present in the far complicated past.