Батурин в умовах німецької окупації через призму повсякденного життя батуринців - Горова, А.О. (Сіверщина в історії України, 2017)
На основі документальних матеріалів Державного архіву Чернігівської області досліджено політику німецької окупаційної влади,
спрямовану на використання сільського господарства та трудових
ресурсів с. Батурин упродовж 1941–1943 рр. На основе документальных материалов Государственного архива
Черниговской области исследовано политику немецких оккупационных властей, направленную на использование сельского хозяйства и трудовых ресурсов с. Батурин в течение 1941–1943 гг. Based on documentary materials of the State Archives of Chernihiv
region studied German occupation government policy aimed at using
agricultural and human resources of Baturyn during 1941–1943.