Солом'яні ємкості ХІХ – початку ХХ ст. із Чернігівщини в зібранні Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» - Жам, О.М.; Шакула, В.М. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті аналізується колекція солом’яних ємкостей ХІХ – початку ХХІ ст. Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», зібраних під час експедицій на Чернігівщину в 60–70-х рр. ХХ ст. В статье анализируется коллекция соломенных ёмкостей ХІХ – начала ХХІ вв. Национального историко-этнографического заповедника «Переяслав», собранных во время экспедиций на Черниговщину в 60–70-х гг. ХХ в. The article analyzes the straw capacities (XIX century – the beginning of the XXI century) of Chernihiv in the collection of national historicalethnographic reserve «Pereiaslav» collected during the expeditions to Chernihiv in the 60–70-es of the XX century.