Селяни в умовах Української революції 1917–1921 років - Костенко, С.В. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті аналізується історія створення та функціонування
громадських селянських спілок в Україні в період Української революції
1917–1921 років. Доводиться, що їм відводилося провідне місце в
утвердженні більшовицького режиму, здійсненні ним суспільно-політичних і соціально-економічних аграрних трансформацій в середовищі українського селянства. В статье анализируется история создания и функционирования
общественных крестьянских союзов в Украине в период Украинской
революции 1917–1921 годов. Доказывается, что им отводилось ведущее место в утверждении большевистского режима, осуществлении
им общественно-политических и социально-экономических аграрных трансформаций в среде украинского крестьянства. The article examines the history of the establishment and their peasant
unions in Ukraine during the Ukrainian revolution of 1917–1921 years.
Proved, that a leading place was taken them in claim of the bolshevist
mode in the environment of the Ukrainian peasantry and realization
of social and political and socio-economic agrarian transformations.