Постать Івана Українця у контексті діяльності Миргородської художньо-промислової школи імені М.В. Гоголя (за матеріалами з колекції Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського) - Кондратенко, Н.Г. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті висвітлюється історія Миргородської художньо-промислової школи імені М.В. Гоголя та робота одного з її викладачів
Івана Українця. Особлива увага зосереджена на науковому описі тарілки «Колективізація – наш добробут» з колекції Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. В статье освещается история Миргородской художественно-промышленной школы имени Н.В. Гоголя и работа одного из
ее преподавателей Ивана Украинца. Особое внимание уделено
научному описанию тарелки «Коллективизация – наше благосостояние» из коллекции Полтавского краеведческого музея имени Василия Кричевского. The article tells about M. Hohol Myrhorod art industry school and work
of its teacher Ivan Ukrainets. Some special attention is paid to scientific
description of his plait “Collectivization – our wellness” from the Vasyl
Krychevsky Poltava Local Lore Museum collection.