Книжкова графіка Григорія Гавриленка в зібранні Сумського художнього музею імені Н. Онацького та приватної колекції (до 90-річчя від дня народження Г.І. Гавриленка (1927–1984) - Ткаченко, В.М. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена творчості відомого українського художника-шістдесятника, уродженця Сумщини Григорія Івановича Гавриленка. Особливу увагу зосереджено на життєвому шляху митця, а
також на прикладах творів музейної та приватної колекцій дослідження його діяльності в галузі книжкової графіки. Статья посвящена творчеству известного украинского художника-шестидесятника, уроженца Сумщины Григория Ивановича Гавриленко. Особое внимание сосредоточено на жизненном пути художника, а также на примере произведений музейной и частной коллекций прослежено его работу в области книжной графики. The article is devoted to the creation of well-known Ukrainian artist
of the sixties the native of Sumy Hryhotii Ivanovych Havrylenko. Particular
attention is focused on the life of the artist, as well as the example
of the works of the museum and private collection traced his work in
the field of book graphics.