Роль музеїв України в збереженні та популяризації мистецтва писанки у кінці ХХ – на початку ХХІ ст. - Ткаченко, В.М. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена дослідженню писанкарства України та ролі музеїв в збереженні та популяризації писанки у кінці ХХ – на початку ХХІ ст. З’ясовано, що у цей період значно пожвавився інтерес до цього мистецтва. Закладами культури проводяться виставки, поповнюються фондові колекції. Статья посвящена исследованию писанкарства Украины и роли музеев в сохранении и популяризации писанки в конце ХХ – начале XXI в. Установлено, что в этот период значительно оживился интерес к этому искусству. Учреждениями культуры проводятся выставки, пополняются фондовые коллекции. The article discusses the Easter eggs of Ukraine and the role of museums in the preservation and promotion of pysanka in the end of XX – beginning of XXI century. It is found that in this period, greatly revived interest in this art. Cultural institutions are held exhibition, replenished stock collection.