Глухів. Окупація (з приватних записів В.М. Заїки 1943 р.) - Заїка, В.В. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті уперше публікуються уривки з щоденника уродженця
міста Глухова, педагога Володимира Миколайовича Заїки, який він
почав вести з 1 січня 1943 року. У цьому важливому історичному
джерелі міститься знауща інформація про захоплення міста восени 1941 р., репресивну політику окупаційної адміністрації та його визволення Червоною Армією. В статье впервые публикуются отрывки из дневника уроженца
города Глухова, педагога Владимира Николаевича Заики, который
он начал вести с 1 января 1943 года. В этом важном историческом источнике содержится значительная информация о захвате города осенью 1941 г., репрессивной политике оккупационной
администрации и его освобождении Красной Армией. The article presents the fist punlishing the extracts from the diary
of the native citizen of Hlukhiv, a teacher Volodymyr Mykolayovych
Zayika, which was begun on January 1, 1943. The important historic
source contains significant information on seizing the town in autumn
of 1941, repressive policy of the occupation administration, and its
liberating by the Red Army.