Ю.В. Кондратюк (О.Г. Шаргей). З досліджень проблеми встановлення та повернення до історії науки і техніки справжнього імені вченого (до 120-річчя від дня народження) - Пістоленко, І.О. (Сіверщина в історії України, 2017)
На основі маловідомих матеріалів з українських і російських архівів та інших джерел репрезентуються деякі результати досліджень щодо встановлення справжнього імені одного з перших теоретиків
космонавтики Ю.В. Кондратюка (О.Г. Шаргея). На основе малоизвестных материалов из украинских и российских архивов, других источников представляются некоторые результаты исследований относительно установления настоящего имени одного из первых теоретиков космонавтики Ю.В. Кондратюка (О.Г Шаргея). On the basis of little known materials from the Ukrainian and Russian
archives and other sources there are some results of researches in
relation to establishment of one real name of the first theorists of cosmonautics
Yu.V. Kondratiuk (O.H Sharhey).