Роль ангармонизма в системах со спиновым кроссовером - Шелест, В.В.; Христов, А.В.; Левченко, Г.Г. (Физика низких температур, 2016)
Предложена модель, описывающая влияние ангармонизма на спин-кроссоверные свойства комплексов иона Fe²⁺. Показано, что ангармонизм может являться одним из важных факторов, регулирующих магнитные превращения типа низкий спин–высокий спин. Запропоновано модель, яка описує вплив ангармонізму на спін-кросоверні властивості комплексів
іона Fe²⁺. Показано, що ангармонізм може бути одним з важливих факторів, що регулюють магнітні перетворення типу низький спін–високий спін. The model describing the effect of anharmonicity on the spin-crossover properties of Fe(II) complex is proposed. It is shown that anharmonicity can be one of the important factors controlling the magnetic transitions of the low-spin high-spin type.