Электронная структура и магнитные свойства соединений RT₄Al₈ (R = Sc, Y, La, Lu; T = Fe, Mn, Cr). Эффекты гидростатического давления - Журавлёва, И.П.; Гречнев, Г.Е.; Панфилов, А.С.; Лёгенькая, А.А.; Котляр, А.В.; Федорченко, А.В.; Feher, A. (Физика низких температур, 2016)
Представлены результаты теоретических и экспериментальных исследований электронной структуры и магнитных свойств соединений RFe₄Al₈, RMn₄Al₈ и RCr₄Al₈ с немагнитными элементами R = Sc, Y,
La, Lu. Для парамагнитной фазы систем RT4Al8 проведены расчеты электронного спектра и индуцированного полем магнитного момента, а также их зависимости от объема элементарной ячейки. Расчеты
дополнены измерениями магнитной восприимчивости представительных соединений RТ₄Al₈ как функции температуры и гидростатического давления. Представлено результати теоретичних та експериментальних досліджень електронної структури та
магнітних властивостей сполук RFe₄Al8, RMn₄Al₈ та RCr₄Al₈ з немагнітними елементами R = Sc, Y, La,
Lu. Для парамагнітної фази систем RT4Al8 проведені розрахунки електронного спектра та індукованого
магнітним полем магнітного момента, а також їх залежності від об’єму елементарної комірки. Розрахунки доповнені вимірюваннями магнітної сприйнятливості представницьких сполук RТ₄Al₈ як функції
температури та гідростатичного тиску. We present results of theoretical and experimental studies of the electronic structure and magnetic properties of RFe ₄Al ₈, RMn ₄Al ₈, and RCr ₄Al ₈ compounds with nonmagnetic elements R = Sc, Y, La, and Lu. The electron spectrum and field induced magnetic moment, as well as their dependences on the unit cell volume, are calculated for the paramagnetic phase of the RT ₄Al ₈ systems. The calculations are supplemented by measurements of the magnetic susceptibility of representative RT ₄Al ₈ compounds as a function of temperature and hydrostatic pressure.