Українське суспільство на шляху консолідації - Пирожков, С.І.; Хамітов, Н.В. (Вісник НАН України, 2017)
У статті розглянуто проблеми методології визначення суспільної консолідації та її сутнісних ознак, проаналізовано стан суспільної консолідації в
Україні, її проблеми та потенційні можливості; окреслено кроки до побудови актуальної для сучасного українського суспільства моделі консолідації та стратегій її набуття. The article deals with the problems of methodology for determining social consolidation and its essential characteristics,
analyzes the state of social consolidation in Ukraine, its problems and potential opportunities; the steps for building a
model of consolidation relevant to modern Ukrainian society and strategies for its acquisition are outlined.