Стефан Банах і математика у Львові в першій половині XX століття (до 125-річчя від дня народження) - Самойленко, А.М.; Банах, Т.О.; Притула, Я.Г. (Вісник НАН України, 2017)
У 2017 р. наукова громадськість відзначає 125-річчя від дня народження
математика світової слави, одного з творців сучасного функціонального
аналізу Стефана Банаха. Група математиків, яка працювала у Львові в
20—30-х роках XX ст., увійшла в історію як Львівська математична школа, і безперечними її лідерами були Стефан Банах і Гуго Штейнгауз. 18—23 вересня 2017 р. у Львові відбулася Міжнародна конференція з функціонального аналізу, присвячена ювілею Стефана Банаха. У ній взяло участь близько 200 математиків з 16 країн. У цій статті поряд із розповіддю про наукові здобутки та особисте життя Стефана Банаха подано фрагменти історії розвитку математичних досліджень у Львові.