30 років роботи в команді Патона - Бар'яхтар, В.Г. (Вісник НАН України, 2017)
У статті на конкретних прикладах зі своєї багаторічної роботи в Національній академії наук України автор висвітлює науково-організаційну діяльність Президії НАН України, функціонування Донецького наукового
центру НАН України і МОН України, Відділення фізики і астрономії НАН
України, організацію робіт з ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС.
Автор також ділиться своїми враженнями від роботи в команді Бориса
Євгеновича Патона. Статтю приурочено до сторіччя Академії та її президента.