Параметрический спин-вентильный эффект в структурах сверхпроводник/ферромагнетик - Кушнир, В.Н.; Куприянов, М.Ю. (Физика низких температур, 2016)
В формализме уравнений диффузионного предела микроскопической теории сверхпроводимости
(уравнений Узаделя) дана трактовка результатов экспериментов по исследованию спин-вентильного эффекта в эпитаксиальных структурах Nb/Ho; установлена причина квазиметаллического поведения их
критических зависимостей. Исследовано влияние процесса генерации триплетной составляющей сверхпроводящего конденсата на критическую температуру. У формалізмі рівнянь дифузійної межі мікроскопічної теорії надпровідності (рівнянь Узаделя) дано
трактування результатів експериментів по дослідженню спін-вентильного ефекту в епітаксіальних структурах Nb/Ho; встановлено причину квазіметалевої поведінки їх критичних залежностей. Досліджено
вплив процесу генерації триплетної складової надпровідного конденсату на критичну температуру. The equations of the microscopic theory of superconductivity in the diffusion limit (Usadel equations) are used to interpret experimental data from a study of the spin-valve effect in epitaxial Nb/Ho structures. The cause of the quasimetallic behavior of their critical dependences is determined. The influence of the triplet component of the superconducting condensate on the critical temperature is studied.