Промысловые и биологические показатели антарктического криля (Euphausia superba) на участках его промысла у Южных Шетландских островов и в проливе Брансфилд в марте-мае 2006 г. - Жук, Н.Н. (Український антарктичний журнал, 2012)
В статье представлен анализ промысловой работы украинского судна РКТС “Конструктор Кошкин” на лове антарктического криля Euphausia superba. Рассмотрены причины образования и распада его промысловых скоплений. Дана характеристика размерно-массового состава и биологического состояния криля, проанализированы особенности пространственного распределения его различных размерных групп на участках промысла у Южных Шетландских островов и в проливе Брансфилд (статистический подрайон ФАО 48.1) в осенний сезон 2006 г. У статті представлено аналіз промислової роботи українського судна РКТС “Конструктор Кошкін” на лові антарктичного крилю Euphausia superba. Розглянуто причини формування і розпаду його промислових скупчень. Дано характеристику розмірно-масового складу і біологічного стану крилю, проаналізовано особливості просторового розподілу його різних розмірних груп на ділянках промислу біля Південних Шетландських островів і в протоці Брансфілд (статистичний підрайон ФАО 48.1) в осінній сезон 2006 р. Analysis of fishery operations of the Ukrainian fishing vessel “Кonstruktor Koshkin” at the Antarctic krill Euphausia superba fishery was given. Reasons of formation and disintegration of its fishery aggregations were considered. Characteristics of krill age-mass composition and biological state were given, as well as spatial distribution features of its different size groups on the fishery grounds at the South Shetland Islands and in the Bransfield Strait (statistical subarea FAO 48.1) in the autumn season, 2006.