Аналіз архіву наукової гідрометеорологічної інформації Української антарктичної станції Академік Вернадський - Клок, С.В. (Український антарктичний журнал, 2012)
Аналіз електронного архіву гідрометеорологічних даних, отриманих на антарктичній станції Фарадей-Академік Вернадський, виявив певні недоліки його організації та, відповідно, пов’язані з цим проблеми подальшого зберігання, обробки й використання даних. Запропоновано можливі шляхи вирішення згаданих проблем. Анализ электронного архива гидрометеорологических данных, полученных на антарктической станции Фарадей-Академик Вернадский, выявил некоторые недостатки его организации и, соответственно, связанные с этим возможные проблемы дальнейшего хранения, обработки и использования данных. Предложены возможные пути решения упомянутых проблем. Analysis of electronic archive of the hydrometeorological data got at the Antarctic station Faraday-Academic Vernadsky educed some lacks of his organization and, accordingly, related to it possible problems of further storage, treatment and use of data. The ways of decision of the mentioned problems are offered.