Застосування телемедичних систем при проведенні антарктичних досліджень - Шустова, І. (Український антарктичний журнал, 2012)
Стаття висвітлює дослідження в галузі телемедицини полярних зон, спрямовані на розробку і експериментальну апробацію медичної інформаційної системи Арктичного і антарктичного науково-дослідного інституту (ААНДІ) з метою забезпечення безперервного контролю стану здоров'я громадян, що працюють у полярних експедиціях в Антарктиці. Результати досліджень можуть бути використані для проектування і розробки екстремальних телемедичних систем. Статья освещает исследования в области телемедицины полярных зон, направленные на разработку и экспериментальную апробацию медицинской информационной системы Арктического и антарктического научно-исследовательского института (ААНИИ) с целью обеспечения непрерывного контроля состояния здоровья граждан, работающих в полярных экспедициях в Антарктике. Результаты исследований могут быть использованы для проектирования и разработки экстремальных телемедицинских систем. This article has describe process of development and testing of the virtual network for telemedicine monitoring in Antarctica region for permanent health control. Results could be used for extremal telemedicine system applications.