Із зали засідань Президії НАН України (25 жовтня 2017 р.) (Вісник НАН України, 2017)
На засіданні Президії НАН України 25 жовтня 2017 р. розглядалися такі питання: про цільову програму наукових досліджень НАН України «Аерокосмічні спостереження довкілля в інтересах сталого розвитку та безпеки як національний сегмент проекту «Горизонт-2020» ERA-PLANET» (доповідач — член-кореспондент НАН України О.П. Федоров); сучасні уявлення про контурну структуру водного середовища та нові підходи до моніторингу Чорного і Азовського морів (доповідач — член-кореспондент НАН України Б.Г. Александров); про нагородження відзнаками НАН України та Почесними грамотами НАН України і Центрального комітету профспілки працівників НАН України (доповідач — академік НАН України В.Л. Богданов); кадрові та поточні питання.