Економіко-правові ризики та можливості реалізації Угоди про асоціацію з ЄС (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 11 жовтня 2017 р.) - Устименко, В.А. (Вісник НАН України, 2017)
Розглянуто сучасний стан імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Виявлено економіко-правові ризики та можливості її реалізації в Україні. Запропоновано можливі напрями вдосконалення процесів імплементації норм права ЄС у вітчизняне законодавство та внесення змін до міжнародних документів. Аргументовано, що ці процеси мають здійснюватися за активної участі Національної академії наук України, а також представників органів державної влади та недержавних інституцій. The current state of implementation of Association Agreement between Ukraine and the EU is considered. The economic-legal risks and possibilities of its realization in Ukraine are revealed. Possible directions of perfection of processes of implementation of EU law in the domestic legislation and introduction of changes to international documents are offered. It is substantiated that these processes should be carried out with the active participation of the National Academy of Sciences of Ukraine, as well as representatives of state authorities and non-state institutions.