Аномалії сили тяжіння в акваторіях Антарктичного півострова за даними супутникової градієнтометрії GOCE, морської та аерогравіметрії - Марченко, Д.О.; Максимчук, В.Ю. (Український антарктичний журнал, 2013)
Побудовано поле аномалій сили тяжіння у вільному повітрі за даними супутникової місії GOCE, морської та аерогравіметрії на рівномірній сітці з дискретністю 1'. Для побудови застосовано модифікований метод Гаусса–Колмогорова–Вінера. Отриманий результат дозволив прослідкувати зв'язок гравітаційного поля з тектонікою регіону. Построено поле аномалий силы тяжести в свободном воздухе по данным спутниковой миссии GOCE, морской и аэрогравиметрии на равномерной сетке с дискретностью 1'. Для построения использован модифицированный метод Гаусса–Колмогорова–Винера. Полученный результат позволил проследить связь гравитационного поля с тектоникой региона. Regular 1′ free-air anomalies grid was constructed on the basis of GOCE data, marine and aerogravity data. For this the Gauss-Kolmogorov-Winer algorithm was applied with some modifications. Resulting set shows a connection between the gravity field and tectonic in region.