The model of charnockite formation process in Thala hills, East Antarctica - Miasnikov, О.В. (Український антарктичний журнал, 2014)
The research was performed in 2008-2009 within Belarus Government target program with the 54-th Russian Antarctic expedition. Geological mapping was carried out along with geochemical survey of Precambrian basement of Thala hills in western Enderby Land, Antarctica (lat 67°38,7'S ÷ 67°41'S; long 46°02,7'E ÷ 46°14'E). Исследования выполнены в сезон 2008-2009 гг. в рамках Государственной целевой программы (Беларусь) в составе 54-й Российской Антарктической экспедиции. Выполнены геологическое картирование и геохимические исследования, изучены особенности геофизических полей в разных петрофизических условиях докембрийского фундамента холмов Тала на западе Земли Эндерби, Антарктида (широта 67°38,7' ÷ 67°41' ю., долгота 46°02,7' ÷ 46°14' в.). Дослідження виконані в сезон 2008-2009 рр. у рамках Державної цільової програми (Білорусь) у складі 54-ї Російської Антарктичної експедиції. Виконано геологічне картування і геохімічні дослідження, вивчено особливості геофізичних полів у різних петрофізичних умовах докембрійського фундаменту пагорбів Тала на заході Землі Ендербі, Антарктида (широта 67°38,7' ÷ 67°41' півд., довгота 46°02,7' ÷ 46°14' сх.).