Щодо результатів використання автоматизованої станції погоди "Тропосфера" в умовах Української антарктичної станції Академік Вернадський - Клок, С.В.; Коцюба, В.М. (Український антарктичний журнал, 2014)
У статті наведено порівняльний аналіз даних спостережень автоматизованих станцій погоди MAWS і «Тропосфера», виконаних з дискретністю 5 хв., за період спостережень з січня 2012 року по червень 2013 року. Отримані результати свідчать про досить високу надійність нового обладнання «Тропосфери» та про можливість її подальшого використання на Українській антарктичній станції Академік Вернадський. В статье приведен сравнительный анализ данных наблюдений автоматизированных станций погоды MAWS и «Тропосфера», выполненных с дискретностью 5 мин., за период наблюдений с января 2012 года по июнь 2013 года. Полученные результаты свидетельствуют о достаточно высокой надёжности нового оборудования «Тропосферы» и возможности дальнейшего использования его на Украинской антарктической станции Академик Вернадский. In the articler the comparative analysis of the observational data of the automated weather stations MAWS and "Troposphere", performed with 5 min increments, for the observation period from January 2012 to June 2013. The results suggest a rather high reliability of the new equipment "Troposphere" and the possibility of future use in Ukrainian Antarctic station Akademician Vernadsky.