Зведений латентний показник пристосовуваності Deschampsia antarctica Desv., як відбиток мікроумов існування в районі Адміральської бухти (о.Короля Георга, Прибережна Антарктика) - Мірюта, Н.Ю.; Парнікоза, І.Ю.; Мирюта, Г.Ю.; Швидун, П.П.; Смикла, Ю.; Козерецька, I.; Кунах, В. (Український антарктичний журнал, 2014)
У цьому дослідженні ми оцінювали пристосовуваність унікальної антарктичної рослини – Deschampsia antarctica, яка базується на параметрах, що відбивають три різних рівні організації: популяційний (S – проективне покриття), організмовий (Ph – біометричні характеристики) та клітинний (rcDNA – відносний вміст ДНК в ядрі клітин паренхіми листків). В этом исследовании мы оценивали приспособляемость уникального антарктического растения – Deschampsia antarctica на основе параметров, отражающих три уровня организации: популяционный (S – проективное покрытие), организменный (Ph – биометрические характеристики) и клеточный (rcDNA – относительное содержание ДНК в ядре клеток паренхимы листьев). In this investigation we evaluate the adaptability of a unique Antarctic plant - Deschampsia antarctica, the evaluation being based on parameters reflecting three levels of organization: population level (S, vegetation cover), individual level (Ph, biometric), and cellular level (relative DNA content in leaf parenchyma cells).