Використання електрофоретичних методів для експрес-аналізу білків морських гідробіонтів Антарктичного регіону - Ракша, Н.Г.; Гладун, Д.В.; Савчук, О.М.; Остапченко, Л.І. (Український антарктичний журнал, 2014)
Апробовано кілька методологічних підходів (на прикладі Odontaster validus та Euphausia superba), які дозволяють здійснити комплексний експрес-аналіз зразків тканин морських гідробіонтів з метою встановлення якісного складу білкових фракцій та виявлення ферментативно-активних молекул. Проведений нами підбір методів дозволяє рекомендувати їх для аналізу білкового складу інших організмів Антарктичного регіону, що становлять певний біотехнологічний інтерес. Апробированы несколько методологических подходов (на примере Odontaster validus и Euphausia superba), которые позволяют проводить комплексный экспресс-анализ образцов тканей морских гидробионтов с целью идентификации качественного состава белковых фракций и выявления ферментативно-активных молекул. Проведенный нами подбор методов позволяет рекомендовать их для анализа белкового состава других организмов Антарктического региона, которые представляют определенный биотехнологический интерес. Several methodological approaches for integrated rapid analysis of tissue samples of marine organisms on an example of Odontaster validus and Euphausia superba were tested. These methods can be recommended for analysis of the protein composition and enzymatic activity of tissue samples from other organisms of Antarctic region that represents a specific biotechnological interest.